Kerstnacht in de Grote Kerk

Kerstnacht in de Grote Kerk
Op Kerstavond, 24 december, kwamen zo'n 900 mensen naar de Grote Kerk in hartje Den Haag om Kerst te vieren met stadsgenoten. Het was een mooie en inspirerende Kerstnachtdienst. Met prachtige muziek, bijzondere teksten en Licht, veel Licht.

De prachtige Grote Kerk vormde het decor voor deze bijzondere avond, waarin mensen uit de hele stad en daarbuiten bij elkaar kwamen om het wonder van Kerst te vieren: het leven dat steeds opnieuw begint. Of in de woorden van dichteres Joa van Oostenrijk: "een nieuw begin - dat voluit zingt", het thema van de dienst. We hadden het over ruimte, ruimte om je verhaal te kunnen doen, ruimte om er te zijn. En we dachten aan mensen die die ruimte niet altijd ervaren. Er klonk prachtige muziek: bekende en minder bekende kerstliederen. En we luisterden naar oude en nieuwe teksten. Na afloop van de dienst was er tijd om na te praten onder het genot van warme chocolademelk en glühwein. 

Dank aan alle vrijwilligers, de voorgangers, sprekers en musici. Maar vooral iedereen bedankt die als bezoeker in de Grote Kerk was. Dat je ruimte mag ervaren en geven. 
 
terug