Vertrouwenspersoon Vertrouwenspersoon
De kerk zien we graag als een plek waar je veilig bent. De realiteit is dat ook hier mensen soms slachtoffer zijn van pesten, geweld, machtspelletjes, misbruik. En juist in de kerk is dat extra pijnlijk, omdat je het daar niet verwacht.

Samen zorg dragen
De Protestantse Kerk Den Haag werkt daarom aan een cultuur waarin geen plaats is voor grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent bijvoorbeeld dat elke gemeente zorgt voor een veilige omgeving, waarin mensen integer met elkaar omgaan. Ook stellen zij gedragsregels op voor beroepskrachten, vrijwilligers en bezoekers. En als er toch iets gebeurt, dan wordt er op een zorgvuldige manier gehandeld.

Vertrouwenspersonen
Bovendien zijn er twee onafhankelijke vertrouwenspersonen, die werken onder geheimhoudingsplicht. Heb je vragen over of vermoedens van grensoverschrijdend gedrag in jouw omgeving of heb je er zelf mee te maken? Dan kun je met hen praten, in alle vrijheid en vertrouwelijkheid. Indien nodig, en als jij dat wilt, brengen zij je in contact met professionele hulpverleners. Aarzel niet om contact met hen op te nemen, ze zijn er voor jou!
Klik op de foto van de vertrouwenspersonen om meer te weten te komen over hun achtergrond. 

Marijke Mootz

Marijke Mootz is te bereiken via:
vertrouwensvrouw@pkn-denhaag.nl
070-3181610

Pieter Vos

Pieter Vos is te bereiken via:
vertrouwensman@pkn-denhaag.nl
070-3181690

Externe vertrouwenspersoon
De vertrouwenspersonen doen hun werk onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht. Heb je een reden waarom je toch liever wilt praten met een externe vertrouwenspersoon, dan kun je contact opnemen met:
Ina Oost
psychotherapeut en GZ-psycholoog
06-28466591
 
terug