Familie Tamrazyan krijgt verblijfsvergunning

Familie Tamrazyan krijgt verblijfsvergunning
De familie Tamrazyan heeft een verblijfsvergunning gekregen. Het gezin zat maandenlang in kerkasiel in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag.

Het kerkasiel was een van de factoren die leidden tot een nieuw regeringsakkoord over het Kinderpardon, waardoor de zaken van zo’n duizend kinderen opnieuw worden bekeken.
De afgelopen tijd kregen diverse andere gezinnen al een vergunning, tot vreugde van de familie Tamrazyan. Op dinsdag 26 maart kwam het verlossende woord voor henzelf zwart op wit: het hele gezin krijgt een verblijfsvergunning. Hayarpi Tamrazyan kan haar geluk nauwelijks op. Zo kwam in minder dan een week tijd haar eerste dichtbundel uit én kreeg het gezin eindelijk toestemming in Nederland te blijven. “Houd vol, houd vol, Hij laat niet los”, is haar boodschap aan anderen in nood. Ze ervaart de vergunning als een wonder. In haar nieuwste gedicht schrijft ze:

Het is wonderlijk
Hoe U alles deed
Via honderden mensen
Via honderden harten

Het is wonderlijk
Hoe U ons leven leidt
Langs heuvels van vreugde
Langs diepten van verdriet

Het is wonderlijk
Hoe groot Uw liefde is
Voor zondige mensen
Voor een gebroken wereld

Het is wonderlijk
Hoe U ons de weg wijst
De weg van het leven
De weg van de eeuwigheid...

Hayarpi's dichtbundel Aards Verdriet & Hemelse Vreugde werd vrijdag 22 maart onder grote belangstelling in buurt-en-kerkhuis Bethel gepresenteerd, de plek waar veel van de gedichten ook werden geschreven. Er is veel belangstelling voor de bundel, die het scherpe contrast toont tussen enerzijds de angst van een jonge asielzoekster voor uitzetting en anderzijds haar rotsvaste vertrouwen in God. De opbrengsten van de dichtbundel gaan overigens naar een fonds voor het Kinderpardon. Die aanvragen kosten namelijk € 164,- per persoon aan leges. Een gezin met drie kinderen moet dus € 820,- neertellen, anders kan het geen aanvraag indienen. Omdat juist deze gezinnen erg weinig geld hebben, hebben de uitgevers (INLIA en Stek) het noodfonds opgezet. 

Klik hier voor het volledige nieuwsoverzicht van het kerkasiel in Bethel.
 
terug