Zeven wegen

Zeven wegen
LUX Academy startte in mei met een nieuwe serie: Zeven wegen naar compassie. Zeven avonden, zeven gesprekken en zeven kunstwerken. Zeven routes naar de essentie van wie wij zijn in relatie tot onszelf en elkaar. De tweede avond is op 9 juni.

Wat geeft je richting in het vormgeven van het goede leven? Wat moet je doen of wat juist laten? Er zijn zoveel opties, zoveel keuzes, zoveel vragen. Lange tijd golden de zeven werken van barmhartigheid als richtingwijzers voor een goed en betekenisvol leven. In Zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen? En wat gebeurt er met je als je vervreemding ervaart? 

In zeven avonden worden inspirerende gasten geïnterviewd door Jonathan van der Geer, met als uitgangspunt één van de zeven wegen naar compassie: eenzaamheid, dienen, dankbaarheid, verwondering, vertrouwen, opgave en vervreemding. Elke avond is er live muziek en wordt er een kunstwerk onthuld, gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Mattia Papp. Hij maakt in totaal zeven werken: zeven wegen naar compassie.

Op 9 juni is de gast Merlijn Twaalfhoven. Hij is componist, schrijver, ondernemer en meer. Merlijn zet kunst in als middel om dingen te veranderen en vooral om bruggen te bouwen. Hoe kan je kunst dienstbaar inzetten? En hoe spreken we de kunstenaar in onszelf aan? Wat betekent het om een ander te dienen? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Wat kost het je en wat brengt het je? De muziek wordt verzorgd door cellist Falou Lansink.

Kijk voor meer informatie over deze serie op luxdenhaag.nl.


Zeven wegen naar compassie - 2. Merlijn Twaalfhoven over dienstbaarheid
Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag
Donderdag  9 juni 2022
20:00 - 21:30 uur
Kosten: Kosten: € 8,50 (student), € 10,- (regulier), € 17,50 (vriendenticket 2 personen) incl. koffie/thee en borrel.
Aanmelden kan via deze link.

De volgende bijeenkomsten van deze serie zijn op 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 3 december.

terug