Zeven wegen

Zeven wegen
LUX Academy start vanaf mei met een nieuwe serie: Zeven wegen naar compassie. Zeven avonden, zeven gesprekken en zeven kunstwerken. Zeven routes naar de essentie van wie wij zijn in relatie tot onszelf en elkaar. De eerste avond is op 19 mei.

Wat geeft je richting in het vormgeven van het goede leven? Wat moet je doen of wat juist laten? Er zijn zoveel opties, zoveel keuzes, zoveel vragen. Lange tijd golden de zeven werken van barmhartigheid als richtingwijzers voor een goed en betekenisvol leven. In Zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen? En wat gebeurt er met je als je vervreemding ervaart? 


In zeven avonden worden inspirerende gasten geïnterviewd door Jonathan van der Geer, met als uitgangspunt één van de zeven wegen naar compassie: eenzaamheid, dienen, dankbaarheid, verwondering, vertrouwen, opgave en vervreemding. Elke avond is er live muziek en wordt er een kunstwerk onthuld, gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Mattia Papp. Hij maakt in totaal zeven werken: zeven wegen naar compassie.

Op 19 mei is de Haarlemse burgemeester Jos Wienen te gast. Vanwege bedreigingen aan zijn persoonlijk adres leefde hij lange tijd in een safehouse. Wat deed deze eenzame tijd met hem? 

Kijk voor meer informatie over deze serie op luxdenhaag.nl.


Zeven wegen naar compassie - 1. Jos Wienen
Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag
Donderdag 19 mei 2022
20:00 - 21:30 uur
Kosten: € 10,-, incl. koffie/thee en borrel
Aanmelden kan via deze link.

De volgende bijeenkomsten van deze serie zijn op 9 juni, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 3 december.
 

terug