Welkom in de kerk

Welkom in de kerk
Wie je ook bent, en waar je ook vandaan komt, je bent welkom in de kerk. Ook als je nooit eerder in de kerk bent geweest, of niet zo veel weet over het geloof. We leren je graag kennen!

De kerk is een plek waar mensen naar de verhalen uit de Bijbel luisteren, met elkaar zingen en bidden, nadenken over het leven, waar ruimte is voor troost, verwondering en twijfel, en waar helpen vanzelfsprekend is. En soms ook gewoon een plek om te onthaasten. De kerk biedt een plek van rust. Een plek waar je tot jezelf kunt komen en er even niks móet, waar ruimte is voor jouw vragen, voor jouw verhaal. In de kerk laten we ons inspireren door God en Jezus. Ieder op zijn eigen manier. De één vol overtuiging, de ander misschien wat aarzelend. Hoe dan ook: jouw manier past daar ook tussen. Je hoeft geen volleerd gelovige te zijn om naar de kerk te komen. 

In Den Haag zijn verschillende plekken waar mensen met elkaar "kerk" zijn. Je kent misschien het kerkgebouw bij jou in de buurt, waar mensen op zondag bij elkaar komen om te bidden, te zingen en te luisteren naar een preek. Elke kerk heeft zijn eigen tradities en sfeer. De laatste jaren zijn er ook nieuwe manieren van kerk-zijn ontstaan. In Den Haag is een aantal pioniersplekken en kennen we buurt-en-kerkhuizen. Op al deze plekken geven mensen op hun eigen manier vorm aan hun geloof. Kijk op de pagina Kerk in de stad om meer te lezen over de verschillende plekken van de Protestantse Kerk Den Haag en kom een keer langs om kennis te maken. 

Ben je benieuwd naar wat andere mensen zoeken en vinden in de kerk? Lees hun verhalen en praat mee op de website Geloven doe je in de kerk?
 
terug