Wake voor vluchtelingen

Wake voor vluchtelingen
Op vrijdag 16 juni organiseren we weer de Wake voor Vluchtelingen. 'Grenzen' staan centraal. In letterlijke zin: wat gebeurt er aan de buitengrenzen van Europa? - en figuurlijk: hoeveel mensen kan onze samenleving opvangen? En welke barrières ervaren nieuwkomers?

De Wake voor Vluchtelingen wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Den Haag en Stek, stichting voor stad en kerk, in aanloop naar Wereldvluchtelingendag. In buurt-en-kerkhuis Bethel komen ervaringsverhalen, dialogen en momenten van bezinning aan bod. Waar liggen we wakker van? Wat herkennen we bij elkaar? Zijn er lichtpuntjes? Wat kunnen we doen?

Onder anderen schrijfster Rosita Steenbeek, Tweede Kamerlid Don Ceder en Rian Ederveen (coördinator van het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt), nemen je mee in hun ervaringen met de grenzen van Europa, het absorptievermogen van onze samenleving en de barrières die nieuwkomers in ons land tegenkomen. Ook vrijwilligers en vluchtelingen delen hun verhalen. Loop binnen wanneer je wilt. Aanmelden is niet nodig.

Houd voor het volledige programma wakevoorvluchtelingen.nl in de gaten. 
Wake voor Vluchtelingen
Buurt-en-kerkhuis Bethel
Thomas Schwenckestraat 30
Vrijdag 16 juni 2023
13:00 - 22:00 uur
 
terug