Wake voor vluchtelingen

Wake voor vluchtelingen
Op 19 en 20 juni 2021 vindt de tweede Wake voor vluchtelingen plaats in buurt-en-kerkhuis Bethel. Het thema: Ontmoeting verandert. 24 Uur lang waken we, horen we verhalen en spreken we ons uit tegen onrecht en onverschilligheid.  

In de jaarlijks terugkerende 24-uurs wake staan we, op Wereldvluchtelingendag, stil bij de nood van alle mensen die voor oorlog, geweld en armoede op de vlucht sloegen en in ons land gastvrijheid zoeken. Op 19/20 juni 2021 van 12:00 tot 12:00 uur is via een livestream aan te sluiten bij de Wake voor vluchtelingen die gehouden wordt in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, het decor van het spraakmakende kerkasiel van de familie Tamrazyan van 2018/2019. Iedereen die er iets van meemaakte, weet het: ontmoeting verandert. Het is het thema van de landelijke wake van dit jaar.

Als je gevluchte mensen ontmoet, doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit, gastvrijheid. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land en de wereld anders zien. Diezelfde ontmoeting doet ook iets met de mensen die hierheen gevlucht zijn, met hun gevoel van waardigheid. Je gehoord en gezien voelen, maakt veerkrachtig.

Voor de familie Tamrazyan kwam begin 2019 een einde aan een leven vol onzekerheid, een periode waarin zij voortdurend laveerden tussen hoop en vrees. Voor veel andere families is dit helaas nog steeds de dagelijkse realiteit. Er gaat geen dag voorbij of er verschijnen nieuwe petities, die getuigen van schrijnende situaties waarin mensen, die hier hun toevlucht zochten, jaren en jaren achtereen moeten verkeren.

In het non-stop programma van vieringen en inspiratiemomenten, informatie en dialoog komen ook dit jaar weer verschillende voorgangers, vluchtelingen, vrijwilligers, studenten, politici en hulpverleners aan het woord. De Wake voor vluchtelingen is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, de Protestantse Kerk Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag. Dit jaar worden er, in samenwerking met Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland, ook in andere plaatsen en kerken in het land, in hetzelfde weekend, wakes georganiseerd. Sluit je aan en spreek je uit tegen onrecht en onverschilligheid.

De wake is 24 uur lang via een livestream te volgen. Ook is het mogelijk om met (een beperkt aantal mensen) live aanwezig te zijn in Bethel. Aanmelden om in Bethel aanwezig te zijn is verplicht. 
Wake voor vluchtelingen
Buurt-en-kerkhuis Bethel en via livestream
Zaterdag 19 juni 2021, 12:00 uur - zondag 20 juni 2021, 12:00 uur

Volg de livestream of meld je aan om aanwezig te zijn via deze link
Het programma verschijnt op wakevoorvluchtelingen.nl


 
terug