Theologische Zomerschool

Theologische Zomerschool
De Zomerschool is een theologische cursus van vier dagen, in Den Haag. 'Een weekje theologie' dus, met enthousiaste docenten, waarin je kennis en inspiratie opdoet. Voorkennis is niet vereist, maar affiniteit en nieuwsgierigheid zijn dat wel.

De zomerschool bestaat uit acht lessen-met-gesprek over thema’s uit de theologie, verbonden aan Bijbel, cultuur en samenleving. Je gaat op ontdekkingstocht langs boeiende zienswijzen en je ontmoet daarbij andere geïnteresseerden in een sfeervolle omgeving. De Zomerschool is in de Bosbeskapel, met ruimte voor maximaal zestig deelnemers. De lessen zijn van maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus (met woensdag een vrije dag). 

Programma
Dit jaar is het thema 'Alles is liefde', dat benaderd wordt vanuit meerdere theologische invalshoeken. Verspreid over de week zijn dit de sprekers en thema’s:
  • Casper van Dongen met: Paulus, de theoloog van het Nieuwe Testament - met 1 Korintiërs 13;
  • Renée van Riessen met: Compassie en naastenliefde in filosofisch perspectief;
  • Jacob Korf met: een excursie naar de Grote of Sint Jacobskerk in den Haag;
  • Carel van der Meij met: Oude liefde roest niet - zicht vanuit de kerkgeschiedenis op personen en gebeurtenissen die het vuur van de liefde brandend hielden;
  • Martin Koster met: Liefde op het eerste gezicht. Het (ver)gezicht van de liefde; via Shakespeare en Rumi naar de scheppingsverhalen uit Genesis;
  • Gerco Lock met: Hooglied - de beeldtaal van de liefde in een tijdreis langs kunst van mystici, Bach en Chagall;
  • Henk van Laren met: Als alles liefde is en God is liefde, is God dan alles? Ethiek en therapie bij Spinoza en Mozes;
  • Bert Mooiman met: Liefde voor en in kerkmuziek - “If music be the food of love, play on!”
Aanmelden
Deelname kost in totaal € 80,-. Regel is dat je zoveel mogelijk alle lessen volgt; intekenen op onderdelen is niet mogelijk. Je neemt je eigen lunch mee, maar voor de drank en wat lekkers wordt gezorgd. We beginnen om 10.00 uur en sluiten af om 16.00 uur. Op maandagmorgen starten we eerder vanwege de opening, op vrijdagmiddag is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje. De kerk is met bus 21 en tram 2 prima te bereiken en ook is er voldoende parkeergelegenheid nabij de kerk. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Moderne technische middelen zorgen dat de lessen goed te zien en te horen zijn. 

Wil je je aanmelden, stuur dan een mail aan theologischezomerschool@gmail.com met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Via dit adres kun je ook meer informatie opvragen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met betaalinformatie. Na betaling sta je definitief ingeschreven. 
 
terug