Theologische zomerschool

Theologische zomerschool
Van 3 tot en met 7 juni vindt weer een Theologische zomerschool plaats in Den Haag. De zomerschool is een verrijkende, leerzame oriëntatie op religie, het christelijk geloof en de Bijbel. Er komen verschillende uitdagende onderwerpen aan bod.

De zomerschool is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de vragen van geloof, kerk en samenleving. De docenten zijn predikanten, kerkelijk werkers en docenten met academische kennis en praktijkervaring. Tijdens de Theologische zomerschool duik je in een prettige omgeving samen met andere geïnteresseerden in een aantal interessante onderwerpen. Dit jaar worden het bijbelboek Jona, de boekenkast van het Nieuwe Testament, de Dode Zee rollen en de beeldtaal van het geloof behandeld. Ook zijn er lessen over oorlog en vrede in kerkmuziek, religieus extremisme, verantwoordelijkheid en ethiek en ‘heiligheid’ in religies.  De thema's raken op een verrassende manier aan Bijbel en geloof en aan de actualiteit. Bij elk thema wordt lesmateriaal aangereikt en biedt een leestafel de mogelijkheid voor verdere oriëntatie. 

Is de Theologische zomerschool iets voor jou? Er zijn 4 cursusdagen: maandag 3, dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2019. De locatie is de Nieuwe Badkapel aan de Nieuwe Parklaan 90 in Den Haag. De kosten voor deze week bedragen € 70,- per persoon. Meer informatie over het programma en over hoe je je kunt aanmelden is te vinden op de website van de Theologische zomerschool. Wacht niet te lang, want de belangstelling is meestal groot!
 
terug