Willemien de Vlieger

Willemien de Vlieger
Willemien de Vlieger gebruikte de coronatijd om een boek te schrijven over haar oudoom, die in de jaren dertig van de vorige eeuw bezoeken bracht aan Jemen. In deze aflevering van Tegengif vertelt ze over het schrijfproces en deze bijzondere reizen. 
lees meer »
 
Nathalie Kelderman

Nathalie Kelderman
Nathalie Kelderman ging in haar leven door zware depressies heen en werd ook nog eens getroffen door Parkinson. Wat heeft dit met haar gedaan? Ze deelt haar verhaal met Ad van Nieuwpoort in deze indrukwekkende aflevering van de interviewserie Tegengif. 
lees meer »
 
Ben Drost

Ben Drost
Ben Drost is oud-bevelhebber van de Koninklijke Luchtmacht. Deze week vertelt hij over zijn loopbaan, het opschrijven van zijn eigen levensverhaal en zijn andere activiteiten. Bekijk het in deze nieuwste aflevering van de online interviewserie Tegengif. 
lees meer »
 
Mark Rietman

Mark Rietman
Deze week gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met acteur en toneelregisseur Mark Rietman. Hij vertelt over hoe toneel troost en adem kan bieden in magere tijden en over de theaters, die weer open mogen. Bekijk nu de nieuwste aflevering van de serie Tegengif. 
lees meer »
 
Jenny Gierveld

Jenny Gierveld
In deze aflevering van de online interviewserie Tegengif praat Ad van Nieuwpoort met emeritus hoogleraar sociologie, Jenny Gierveld. Zij doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar het thema eenzaamheid. Wat is eenzaamheid en wat kun je er nu eigenlijk tegen doen? 
lees meer »
 
Edy Korthals Altes

Edy Korthals Altes
Edy Korthals Altes zet zich al enkele decennia in voor de vrede. Hoe staat het daar op dit moment mee? Korthals Altes praat erover met Ad van Nieuwpoort, in deze nieuwe aflevering van Tegengif. Een gesprek over vrede en inspiratie voor het leven. 
lees meer »
 
Marianne van Praag

Marianne van Praag
Marianne van Praag, rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag, was één van de eerste vrouwelijke rabbijnen van Nederland. Zij is deze week te gast in de online interviewserie Tegengif: gesprekken ter bemoediging en inspiratie.
lees meer »
 
Naeem Warraich

Naeem Warraich
In de serie Tegengif spreekt Ad van Nieuwpoort met stadsgenoten over de tijd waarin we leven. Het zijn gesprekken ter bemoediging en bezinning. Deze week te gast is Naeem Warraich, imam van de Mobarak-moskee. Geen doorsnee moskee, zo blijkt.
lees meer »
 
René de Reuver

René de Reuver
René de Reuver was acht jaar lang predikant in Den Haag en is nu scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. in deze editie van de online serie Tegengif praat hij over de aantrekkingskracht van beide functies, over optimaal kerk zijn in een complexe tijd en veel meer. 
lees meer »
 
Christiaan Donner

Christiaan Donner
In de online serie Tegengif komen bekende en minder bekende stadsgenoten aan het woord. Zij praten met Ad van Nieuwpoort over de tijd waarin zij leven en de dingen waar zij hoop en inspiratie in vinden. Deze week met  gevangenispredikant Christiaan Donner. 
lees meer »
 
Piet Hein Donner

Piet Hein Donner
Deze week in de online interviewserie Tegengif: een boeiend gesprek met Piet Hein Donner. Hij blikt terug op de afgelopen verkiezingen en praat met Ad van Nieuwpoort over de essentie van democratie, vertegenwoordiging, verscheidenheid en stabiliteit.
lees meer »
 
Paasaflevering

Paasaflevering
Pasen als het feest van de nieuwe dromen! Waar dromen de jongeren van nu eigenlijk van? Ad van Nieuwpoort vroeg aan een aantal jongeren om hun dromen te delen. Het levert mooie korte gesprekken op in deze bijzondere Paaseditie van Tegengif. 
lees meer »
 
Hanna Rijken

Hanna Rijken
Deze week in de online serie Tegengif: een interview met Hanna Rijken, theoloog en musicus. Ad van Nieuwpoort praat met haar onder andere over het gemis van samenzang en de aantrekkingskracht van muziekstukken, in het bijzonder de passies. 
lees meer »
 
Willem Beaumont

Willem Beaumont
In de online interviewserie Tegengif praat Ad van Nieuwpoort met bekende en onbekende stadsgenoten. Het zijn gesprekken ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering: een gesprek met Willem Beaumont, voormalig GGD-arts en Tropenarts. 
lees meer »
 
Erwin de Fouw

Erwin de Fouw
Erwin de Fouw begint in deze bijzondere tijd als kerkelijk werker in de Duinzichtkerk. Met Ad van Nieuwpoort spreekt hij over zijn drijfveren en inspiratie. Een bijzonder gesprek over zijn eigen ervaringen in de kerk en zijn werk in het pastoraat. 
lees meer »
 
Politiek Tegengif

Politiek Tegengif
Een bijzondere 'Tegengif' in deze verkiezingsweek! Gesprekken met (Haagse) politici: Chris van Dam (CDA), Ockje Tellegen (VVD), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Jan Paternotte (D66), Mikal Tseggai (PvdA), Laurens Dassen (Volt) en Pieter Grinwis (ChristenUnie). 
lees meer »
 
Freek de Jonge

Freek de Jonge
In welke verhalen vindt cabaretier Freek de Jonge in deze coronatijd inspiratie? Hij spreekt erover met Ad van Nieuwpoort, in de online interviewserie Tegengif. Het wordt een bijzonder gesprek over verhalen, religie en hoe we ons verhouden tot het lot. 
lees meer »
 
Steven Mijnsbergen

Steven Mijnsbergen
In de online serie Tegengif spreekt Ad van Nieuwpoort met stadsgenoten over de impact van corona en over waar zij inspiratie en bemoediging vinden. Deze week een gesprek met Steven Mijnsbergen over de uitdagingen voor een middelbare school. 
lees meer »
 
Mechted Schelberg

Mechted Schelberg
Tegengif is de online serie waarin gesprekken met stadsgenoten centraal staan. Ad van Nieuwpoort interviewt ze over leven in coronatijd en over waar zij inspiratie en bemoediging uit halen. Met deze keer: theatermaker Mechted Schelberg. 
lees meer »
 
Daniëlle Horbach

Daniëlle Horbach
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort in de online serie Tegengif stadsgenoten over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering een gesprek met Daniëlle Horbach, over de spannende tijden in de ziekenhuizen.
lees meer »
 
Conny Kalkhoven

Conny Kalkhoven
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort in de online serie Tegengif stadsgenoten over leven in schrale tijden. het zijn gesprekken ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering een gesprek met Conny Kalkhoven, over het wel en wee in haar boekhandel. 
lees meer »
 
Hester Brandenhorst

Hester Brandenhorst
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort in de Duinzichtkerk met stadsgenoten over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering van de serie Tegengif een gesprek met Hester Brandenhorst, directeur-bestuurder van SWZ-zorg.
lees meer »
 
Willem Wiegersma

Willem Wiegersma
Elke week gaat Ad van Nieuwpoort in de Duinzichtkerk in de online serie Tegengif in gesprek over leven in schrale tijden. In deze aflevering een gesprek met Willem Wiegersma, directeur van Basalt revalidatiecentra, waar veel COVID-patienten komen revalideren. 
lees meer »
 
Jaap de Hoop Scheffer

Jaap de Hoop Scheffer
Elke week gaat Ad van Nieuwpoort in de Duinzichtkerk in de online serie Tegengif in gesprek over leven in schrale tijden. Het zijn gesprekken ter bemoediging en inspiratie. We zijn alweer toe aan de 11e aflevering, met een gesprek met Jaap de Hoop Scheffer. 
lees meer »
 
Louise Kortman

Louise Kortman
Elke week gaat Ad van Nieuwpoort in de Duinzichtkerk in gesprek met een stadsgenoot, over leven in schrale tijden. In de 10e editie van de serie Tegengif: een gesprek met Louise Kortman, directeur van de Oranje Nassauschool. Hoe beleven de kinderen de nieuwe lockdown? 
lees meer »
 
Jan van Zanen

Jan van Zanen
In de 9e editie van het online programma Tegengif komt Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, aan het woord. Een gesprek over kennismaken met Den Haag en haar inwoners in een opmerkelijke tijd en de veerkracht van de stad in tijden van corona.
lees meer »
 
Eline Luijten

Eline Luijten
Tegengif is een online programma waarin Ad van Nieuwpoort gesprekken voert met stadsgenoten, over hoe wij elkaar hoop en inspiratie kunnen bieden, in moeilijke tijden. In de 8e editie van Tegengif een gesprek met ondernemer Eline Luijten. 
lees meer »
 
Constantijn van Oranje

Constantijn van Oranje
Voor wie steekt Constantijn van Oranje een kaarsje op in deze schaarse tijden? Hij spreekt erover met Ad van Nieuwpoort, in de 7e aflevering van de serie Tegengif: gesprekken vanuit de Duinzichtkerk, ter bemoediging en inspiratie.
lees meer »
 
Claartje Kruijff

Claartje Kruijff
Iedere week praat Ad van Nieuwpoort met mensen over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering van Tegengif: theoloog Claartje Kruijff. Ze praat over haar nieuwste boek: "Stevig staan in een kwetsbare wereld".
lees meer »
 
Chance Pennington de Jongh

Chance Pennington de Jongh
Het is alweer de vrijfde editie van Tegengif: een online serie met gesprekken over hoe wij elkaar hoop en inspiratie kunnen bieden, in deze schrale tijden. Dit keer gaat Ad van Nieuwpoort in de Duinzichtkerk in gesprek met Chance Pennington de Jongh.
lees meer »
 
Derk Stegeman

Derk Stegeman
In deze vierde editie van Tegengif: een gesprek met Derk Stegeman, directeur van Stek, stichting voor stad en kerk. Ad van Nieuwpoort spreekt in de Duinzichtkerk met hem over hoe het is om in corona-tijd mensen te helpen die geen helper hebben.
lees meer »
 
Jaap Smit

Jaap Smit
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Commissaris van de Koning Jaap Smit. "Als je weet dat je kan zwemmen, geeft het niet hoe diep het water is". 
lees meer »
 
Anne-Helene Borgts

Anne-Helene Borgts
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort  vanuit de Duinzichtkerk met stadsgenoten over leven in schrale tijden. We horen verhalen over hoop en inspiratie in moeilijke, maar ook bemoedigende tijden. Deze week in de tweede editie: Anne-Helene Borgts.
lees meer »
 
Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort
In de serie Tegengif spreekt Ad van Nieuwpoort vanuit de Duinzichtkerk met stadsgenoten over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze eerste uitzending komt hij zelf aan het woord, in een vraaggesprek met Chris van Wieren.
lees meer »