Prinsjesdagviering 2021

Prinsjesdagviering 2021

Ook dit jaar begint Prinsjesdag met de Prinsjesdagviering, waarin vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen gezamenlijk hun boodschap voor parlement, regering en samenleving over het voetlicht brengen. Je kunt er bij zijn, in de kerk of via livestream.

De Prinsjesdagviering is een samenwerking van verschillende Haagse en landelijke religieuze en levensbeschouwelijke organisaties. Elk jaar op Prinsjesdag geven zij parlement en kabinet een spirituele, menselijke boodschap mee aan het begin van het parlementaire jaar. 

Het thema van de Prinsjesdagviering 2021 is  “Samenleven na de crisis, omhels het leven”. Hoe pakken we de draad weer op na een crisis? Terug naar hoe het was of passen we ons aan? Deze vragen staan centraal. In korte toespraken, gelardeerd met theater, muziek en dans, geven bahá'í, boeddhisten, brahma kumaris, christenen, hindoes, humanisten, joden, moslims, sikhs en soefi's er hun antwoorden op. 

De Prinsjesdagviering is dit jaar in de kerk van St. Jacobus de Meerdere, op dinsdag 21 september. De viering begint om 10:30 uur. Je kunt je aanmelden om de viering bij te wonen en je kunt ook de livestream volgen. Meer informatie is te vinden op prinsjesdagviering.nl
 

terug