Prinsjesdag in de Grote Kerk

Prinsjesdag in de Grote Kerk
De Grote Kerk van Den Haag is in 2020 het decor voor de Troonrede op Prinsjesdag. In de Grote Kerk is voldoende ruimte voor alle leden van Tweede en Eerste Kamer en het kabinet, rekening houdend met een onderlinge afstand van anderhalve meter.

He besluit de Troonrede te verplaatsen naar de Grote Kerk werd genomen door de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, nadat duidelijk werd dat het in de Ridderzaal niet mogelijk was alle kamerleden en kabinetsleden plaats te bieden, met inachtneming van voldoende onderlinge afstand. 

Kamervoorzitter Khadija Arib licht het besluit in een brief aan de Tweede Kamer toe: "Als Tweede Kamer hebben we ons steeds gevoegd naar de richtlijnen van het RIVM en het kabinet. Dat doen we nu opnieuw. Volgens de huidige maatregelen is een bijeenkomst in de Grote Kerk mogelijk. Mocht de situatie veranderen en een strenger beleid nodig zijn, dan kunnen en zullen wij de viering van Prinsjesdag uiteraard (verder) afschalen." Ze vervolgt: "Hoewel de Verenigde Vergadering op Prinsjesdag dit jaar niet op het Binnenhof plaatsvindt, Kamerleden hun partner of andere gasten niet kunnen meenemen en ook de sfeer van Prinsjesdag anders zal zijn, hoop ik dat het net als andere jaren een mooie, bijzondere en feestelijke dag wordt".

Prinsjesdag valt dit jaar op dinsdag 15 september.
 
terug