Op weg naar Colombia

Op weg naar Colombia
Jeannet Bierman, tot vorig jaar diaconaal opbouwwerker bij buurt-en-kerkhuis de Paardenberg, zal voor Kerk in Actie worden uitgezonden naar Colombia. Ze vertelt over het werk dat ze er zal gaan doen, in een land dat lang getekend was door oorlog en conflict. 

Heel wat jaren heeft Jeannet Bierman in Den Haag gewerkt, voor verschillende kerkelijke projecten. Voor het Straatpastoraat, en de laatste jaren als diaconaal opbouwwerker in buurt-en-kerkhuis de Paardenberg in Transvaal. Binnenkort zal ze, zodra het met het oog op de pandemie weer mogelijk is, door Kerk in Actie worden uitgezonden naar Colombia. Daar zal ze aan de Theologische Universiteit in Cali studenten gaan toerusten voor het werk in de plaatselijke steden en dorpen. In een land waarvan de recente geschiedenis wordt gedomineerd door onrust en conflict, is deze universiteit een belangrijke plek om via de studenten te werken aan vrede en perspectief voor de kerk en de samenleving van Colombia. 

Jeannet en Den Haag blijven met elkaar verbonden. In 2021 zal in de kerken van de Protestantse Kerk Den Haag een aantal keer gecollecteerd worden voor het werk van Jeannet en Kerk in Actie in Colombia. Jeannet wordt formeel uitgezonden door de Haagse Lukaskerk. Aan de gemeenteleden van de Lukaskerk - en aan iedereen die zich betrokken voelt - vertelt ze in onderstaand filmpje over wat haar trekt in haar nieuwe baan, over de ervaringen die ze meenam uit haar eerdere periode in Latijns-Amerika en over de mensen in Colombia.  Meer weten over het project en over hoe je het werk kunt steunen? Neem een kijkje op de website van Kerk in Actie.
 
terug