Opening Shalom

Opening Shalom
Welkom in het nieuwste buurt-en-kerhuis van Den Haag! Op zaterdag 5 oktober opende Shalom officieel haar deuren. De activiteiten die in het buurt-en-kerkhuis georganiseerd worden werden onder grote belangstelling gepresenteerd.

In Den Haag Zuidwest werkt de diaconaal werker samen met de Abdijkerk, Bosbeskapel en Shalomkerk aan projecten van en voor de buurt. Er worden verbindingen gelegd tussen de kerk en de buurt en tussen mensen onderling. Er is aandacht voor mensen, in het bijzonder mensen in kwetsbare posities. Vanaf dit jaar kunnen buurtbewoners terecht op een bijzondere plek: buurt-en-kerkhuis Shalom aan de Vrederustlaan. Het is een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten om het leven te delen en te vieren. 

In buurt-en-kerkhuis Shalom zijn de afgelopen maanden samen met buurtbewoners verschillende activiteiten opgezet. Het zijn activiteiten waar mensen uit de buurt wat aan hebben. Zo helpen de vrijwilligers van het inloopspreekuur mensen die vragen hebben over een lastige brief of problemen met instanties. De moestuiniers zijn hard aan het werk en er worden naailessen gegeven. Ook komen mensen bij elkaar voor een gezellige en inspirerende 'middag met de dominee'.

Op 5 oktober was het zover: het buurt-en-kerkhuis werd officieel geopend. Onder het genot van een hapje en drankje kwamen zo'n 150 mensen kennismaken met de activiteiten. Een impressie van de opening vind je hieronder. Ook benieuwd naar Shalom? Kom dan eens langs of neem een kijkje op de website


 
terug