Onze Vader

Onze Vader
In kerkdiensten wereldwijd klinkt wekelijks het Onze Vader, maar wat zeggen we eigenlijk wanneer we dit gebed bidden? In zeven bijeenkomsten gaan we ons daarin verdiepen. Meld je aan voor deze kerncursus over de Bijbel!

In elke bijeenkomst staat steeds een bede uit het Onze Vader centraal. Bij elke bede verdiepen ons in de Bijbelse denkwereld die achter de woorden zit. We zullen ontdekken dat het in dit gebed over universeel menselijke thema's gaat, bijvoorbeeld wat goed (samen-)leven is en waarom. Juist dit maakt dit gebed blijvend actueel. In het gebed gaat het ook over kernwoorden als vertrouwen, vreugde, hoop en vergeving. Vanuit dit alles zoeken we naar de verbinding van de woorden van dit gebed met ons leven en de wereld om ons heen.

In het Onze Vader komen allerlei lijnen uit de Bijbel samen en wordt als het ware een korte samenvatting gegeven van de Bijbelse kernthema's. Dat maakt deze cursus ook zeer geschikt voor wie zich meer wil verdiepen in de Bijbel en het christelijk geloof. De cursus ontsleutelt de woorden van het gebed dat Jezus ons leert. De betekenis van die woorden en de structuur van het gebed onthullen hoe in Het Onze Vader zowel een vurig protest als troost en bemoediging doorklinkt. Dat inzicht kan het bidden van Onze Vader verder verdiepen.

De cursus wordt gegeven door ds. Mark van der Laan.
Onze Vader - een kerncursus over de Bijbel
Maranathakerk, 2e Sweelicknstraat 156
Vanaf woensdag 24 januari
19.30 - 20.30 uur
Klik hier voor de flyer
Aanmelden: bij ds. Mark van der Laan, via predikant@maranathakerk.nl of 06-20821982
 
terug