Welkom Mark van der Laan

Welkom Mark van der Laan
De Maranathakerk in de wijk Duinoord heeft een nieuwe predikant gevonden: Mark van der Laan uit Delft. Op zondagmiddag 6 november zal hij bevestigd worden en intrede doen in de Maranathakerk, tijdens een feestelijke kerkdienst.

Mark van der Laan (43) studeerde communicatie in Leeuwarden en vervolgens religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit en theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Hij was eerder werkzaam als medewerker politieke jongerenparticipatie en algemeen jeugdbeleid bij de Nationale Jeugdraad en als pastor in twee verpleeghuizen van Cardia in Den Haag en Rijswijk. Op dit moment is hij pastoraal medewerker in de Nieuwe Badkapel te Scheveningen.

Over zijn kennismaking met de Maranathakerk zegt hij het volgende: "Ik werd getroffen door de schoonheid van het gebouw. De eenvoud van de kerk, de prachtige witte absis met de lichtinval door het zijraam en het luiden van de kerkklok; het maakte dat ik mij in een kloosterkapel waande. De rust die in een kloosterkapel over mij heen komt, voelde ik hier ook. De doordachte en zorgvuldige liturgie hielp mij daarbij. Dat de ouderling van dienst het drempelgebed uitspreekt, maakte dat ik de rust kon vasthouden en vanuit deze rust aan de dienst kon beginnen. Het geheel maakte indruk op mij en sindsdien werd het een plek waar ik graag kom." Inmiddels heeft hij ook mensen leren kennen. "Ik heb de gemeente van de Maranathakerk leren kennen als een warme, belangstellende en betrokken gemeenschap. Ik heb mij hier vanaf het begin welkom en op mijn gemak gevoeld." 

Op zondagmiddag 6 november, om 16:00 uur, zal Mark van der Laan worden bevestigd tot predikant en intrede doen in de Maranathakerk. Voor meer informatie: maranathakerkdenhaag.nl
 
terug