Vier Kerst met ons mee

Vier Kerst met ons mee
Een kersttheaterwandeling in Moerwijk, samen kerstliederen zingen, inspirerende workshops en een sfeervolle kerstnachtdienst in de Grote Kerk: rond Kerst zijn er allerlei bijzondere activiteiten, ook bij de kerk in jouw buurt. Bekijk hier het overzicht.

Speciaal voor kinderen
Het kerstgevoel
Muzikale Kerst
Samen eten
Speciaal voor kinderen

Godly Play-verhaal 'Geheimenis van Kerst'
Zaterdag 21 december, 16:30 - 18:15
De Kinderwinkel, Van Baerlestraat 113

De Kinderwinkel in Moerwijk organiseert voor kinderen van 4 t/m 10 jaar dit bijzondere Godly Play-verhaal, waarbij kinderen zelf actief mee mogen doen.

Kinderkerstfeest
Zondag 22 december, 16:30 uur
Kloosterkerk, Lange Voorhout 2

Met elkaar in een sfeervol versierde en met kaarsen verlichte kerk bekende kerstliederen zingen. Een feestelijk uur, waarin de viering van Kerst centraal staat. En wat zou de kerstviering zijn zonder moeders, vaders, grootouders, vriendjes en buurkinderen? Ook zij zijn van harte welkom!

Kinderkerstfeest met kerstspel
Dinsdag 24 december, 13:30 - 16:15 uur
Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9

Alle kinderen kunnen meespelen in dit kerstspel over engelen. Om 13:30 uur beginnen we met oefenen en kleding uitzoeken. Ben je nog maar klein of wil je een kleinere rol, dan kun je knutselen en tussen 14:30 - 15:30 uur mooie verkleedkleren aantrekken. De viering met daarin het kerstspel begint om 15:30 uur en is om 16:15 uur klaar. Dan is er wat lekkers te eten en te drinken. En natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis. Naast alle kinderen, zijn natuurlijk ouders, grootouders en iedereen die nieuwsgierig is, van harte welkom! Aanmelden via .

Kinderkerstfeest
Dinsdag 24 december, om 15:30 uur en om 18:30 uur
Abdijkerk, Willem III straat 40

In de Abdijkerk in Loosduinen zijn er vandaag maar liefst twee vieringen speciaal voor kinderen. Er worden veel liederen gezongen en het kerstverhaal wordt door kinderen uitgebeeld. Ook kinderen die komen kijken mogen verkleed komen, bijvoorbeeld als engel, herder of schaap. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein met kerstkoekjes. Zie ook de flyer.

Kerstgezinsdienst met kerstspel
Woensdag 25 december, 10:00 uur
Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154

Het kersttoneelstuk 'De eigenwijze koning', ingestudeerd door de kinderen, vormt het hart van deze feestelijke dienst voor jong en oud.
Het kerstgevoel

Kerstmiddag voor ouderen
Woensdag 18 december, 11:00 - 15:00 uur
Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154

Aanmelden via 070-3851860

LichtDelen kerstspecial
Vrijdag 20 december, 18:00 - 21:30 uur
Engeringstraat 46

In Loosduinen organiseert LichtDelen voor de eerste keer een kerstspecial! Tijdens een wijkdiner wordt het kerstverhaal op unieke wijze overgebracht door vertelster Janny Brauns. Ontdek wat Kerst voor jou betekent door met buurtgenoten te eten, een workshop te volgen, naar muziek en andere inbreng te luisteren. Het belooft een fijne avond te worden voor zowel kinderen als volwassenen. Aanmelden via

Zinzoekers kerstspecial
Vrijdag 20 december, 19:30 - 23:00 uur
Amaliastraat 10

Breng de vrijdag voor Kerst door met andere twintigers en dertigers uit Den Haag! In de donkere dagen voor Kerst een avond voor jezelf; met een lekker (live) muziekje, een goed verhaal en een inspirerende workshop, staren in het vuur met een glaasje glühwein of warme choco. Zie je het al voor je? Zo warmen we ons op voor Kerst. Aanmelden via

Dickensfestival Loosduinen
Zaterdag 21 december, 11:00 - 17:00 uur
Rond de Abdijkerk, Willem III straat 40

Op 21 december wordt het gebied rond de Abdijkerk en het Loosduins Museum omgetoverd in de Engelse sfeer van Charles Dickens uit de 19e eeuw. Beroemde personages uit zijn boeken komen er tot leven. 

Kerkdiensten vierde Advent
Zondag 22 december
Meerdere kerken

Op zondag 22 december (Vierde Advent), ben je van harte welkom bij de kerkdiensten in onze kerken. Kijk voor de tijden en voorgangers bij het overzicht van kerkdiensten.

Kerstwandeltheater Moerwijk
Dinsdag 24 december, 18:30 - 20:00 uur
Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92

Op 24 december speelt het kerstverhaal zich af in de straten van Moerwijk. Wandel je mee langs de verschillende kersttaferelen? Maria en de engel duiken op in een portiek, de herders kun je op de hoek van de straat tegen het lijf lopen en de wijzen lopen rond op zoek naar de ster.

Kerstnachtdienst
Dinsdag 24 december
Meerdere kerken

Op dinsdag 24 december (Kerstavond), ben je van harte welkom bij de kerstnachtdiensten in onze kerken. Kijk voor de tijden en voorgangers bij het overzicht van kerkdiensten.

Kerstnacht in de Grote Kerk
Dinsdag 24 december, 22:00 uur
Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12

Kom op 24 december naar de Grote Kerk in hartje Den Haag en vier Kerst met stadsgenoten! Vanaf 21:00 ben je welkom in de kerk om een kaarsje aan te steken. Om 22:00 uur begint de feestelijke dienst. 

Kerstochtenddienst
Woensdag 25 december
Meerdere kerken

Op woensdag 25 december (Kerstochtend), ben je van harte welkom bij de kerkdiensten in onze kerken. Kijk voor de tijden en voorgangers bij het overzicht van kerkdiensten.
Muzikale Kerst

BethelMuziekMatinee
Zondag 15 december, 15:00 - 16:00 uur
Buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30

Het koor 'de Buren' zingt een gevarieerd programma van kerstliederen uit binnen- en buitenland. 

Kerstsamenzang en Kerstmarkt
Donderdag 19 december, 19:30 uur
Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9

Hoe leuk is het om met heel veel mensen tegelijk kerstliederen te zingen? De liederen van vroeger, het ‘Midden in de winternacht’, de ‘Herdertjes lagen bij nachte’? We zingen in de sfeervolle Lutherse Kerk midden in de stad. De kerk is open vanaf 18:30 uur, we zingen om 19:30 uur. Er is een kerstmarkt met kerstversiering, kerstkoekjes, kerststukjes, glühwein en warme chocolademelk. 

Kerstconcert met samenzang
Zondag 22 december, 17:00 - 18:00 uur
Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156

Op de zondagmiddag voor Kerst is de Maranathakerk open. Het Haags kamerkoor De Byrds zingt klassieke werken. En de bezoekers zingen met elkaar bekende kerstliederen, begeleid door organist Bert van Stam. Na afloop is er glühwein met krentenbrood. 
Samen eten

Kerstdiner in de Christus Triumfatorkerk
Vrijdag 20 december, 18:00 uur 
Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154
Elke week staat de Christus Triumfatorkerk om 18.00 uur open voor een maaltijd. Op 20 december is deze maaltijd een een sfeervol kerstdiner. Er zijn vier heerlijke gangen en tussendoor klinkt het kerstevangelie, zingen we kerstliederen en is er een korte meditatie van ds. Van den Akker. Aanmelden via 06-45746544.

Kerstdiner in de Lukaskerk
Woensdag 25 december, 17:30 - 20:00 uur
Lukaskerk, Om en Bij 2

Op Eerste Kerstdag gaat de Lukaskerk in de Schilderswijk open voor een groots kerstdiner. We genieten met elkaar van een heerlijke maaltijd.

Kerstdiner in de Paardenberg
Woensdag 25 december, 15:00 uur
Buurt-en-kerkhuis de Paardenberg, Paardenbergstraat 1

Op Eerste Kerstdag ben je vanaf 15:00 van harte welkom in de Paardenberg voor een gezellige middag met ontmoeting, spelletjes, muziek en het kerstverhaal. Om 17:00 begint het feestelijke kerstdiner. Aanmelden (graag vóór 19 december) via
 
terug