Februari

Februari
Dankdienst in de Grote Kerk
Op zondag 10 februari kwamen ruim 600 gasten samen bij de dankdienst en het slotfeest van kerkasiel Bethel in de Grote Kerk in Den Haag. Hayarpi Tamrazyan, Derk Stegeman en Margriet Quarles van Ufford verzorgden de dienst, waarin woorden, liederen en herinneringen aan de maanden in Bethel elkaar afwisselden. Pauline Kuipers, voorzitter van de Protestantse Diaconie van Den Haag, keek daarna terug op de organisatie en bedankte in Derk Stegeman, Theo Hettema en René de Reuver alle vrijwilligers, medewerkers van Stek en Kerkelijk Bureau, voorgangers en kerkgangers voor hun inzet. Esther van Dijken, die zoveel gevluchte kinderen begeleidt, reikte zij een diaconale penning uit: "want je hoeft geen diaken te zijn om diaconaal te zijn." René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, sloot de dienst af met een terugblik op de weg die we samen gegaan zijn: "ik ben een dankbaar mens."

Bekijk hier de foto's van de dankdienst

Lees hier de uitgesproken teksten:
Liturgie van de dankdienst
Welkom en overweging door Derk Stegeman
Toespraak Pauline Kuipers
Toespraak René de Reuver


Derk Stegeman tijdens de dankdienst in de Grote Kerk
Op de hoogte blijven
Van veel bezoekers, voorgangers en vrijwilligers hebben we persoonsgegevens, zoals contactgegevens, gekregen. Om mensen te kunnen benaderen en op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen. Nu het kerkasiel afgelopen is, zullen we deze gegevens niet zonder toestemming gebruiken. 
Wil je graag op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rond de situatie van de familie Tamrazyan en de uitwerking van het akkoord rond het Kinderpardon? Nieuws daarover zal op deze website geplaatst worden. Ook wordt er zo nodig een nieuwsbrief verstuurd. Geef, om die te ontvangen, je gegevens aan ons door via onderstaande knop. Daarnaast is het goed denkbaar dat er vanuit de universiteiten of hogescholen (theologisch) onderzoek wordt gedaan naar het kerkasiel en hiervoor bezoekers, vrijwilligers of voorgangers benaderd worden. Voor beide doeleinden is het nodig dat wij gegevens opslaan; dan gaat het bijvoorbeeld om naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Daarvoor vragen wij hieronder je toestemming.
 

Gevonden voorwerpen
Naast hoop, dankbaarheid en warmte heeft het kerkasiel ook een aantal gevonden voorwerpen opgeleverd. Ben je iets kwijt, dat je wellicht in Bethel hebt achtergelaten? Klik hier om te zien of we het gevonden hebben of stuur een berichtje aan kerkasiel@stekdenhaag.nl.
< Week 14
> Maart/april

 
terug