Algemeen

Algemeen
Van 26 oktober 2018 tot en met 30 januari 2019 bood de Protestantse Kerk Den Haag kerkasiel aan het Armeense gezin Tamrazyan, dal negen jaar in Nederland woont en met uitzetting werd bedreigd.

Door middel van een doorlopende kerkdienst in buurt-en-kerkhuis Bethel wilde de Protestantse Kerk Den Haag de familie, met drie kinderen, rust bieden. Daarnaast wilde de kerk tijd en ruimte creëren voor een gesprek met de overheid over de uitwerking van het kinderpardon. Mensen uit Den Haag, alle hoeken van ons land en zelfs uit het buitenland voelden zich aangesproken door deze bijzondere dienst en kwamen naar Bethel om als voorganger of bezoeker mee te doen, dag en nacht.

Na meer dan drie maanden kwam er een einde aan het kerkasiel. Het politieke akkoord dat eind januari werd gesloten biedt de Armeense familie Tamrazyan en meer dan 600 kinderen die geboren of geworteld zijn in ons land veilig toekomstperspectief in Nederland. Op 30 januari 2019 is de doorlopende kerkdienst daarom beëindigd. 

Op het moment dat de doorlopende kerkdienst in Bethel eindigde, werd deze sinds 26 oktober 2018 dag en nacht gaande gehouden. Dat betekent 2.307 uren kerkdienst, meer dan 12.000 bezoekers, bijna 1.000 voorgangers, 150 vrijwilligers, talloze berichten en steunbetuigingen, duizenden nieuwsitems in nationale en internationale media. Er waren bezoekers en voorgangers uit het hele land en daarbuiten, uit verschillende kerken en tradities. We vonden inspiratie in de stilte van de nacht, het dagende licht van de ochtend en de hectiek van de dag. Er waren mooie ontmoetingen en er werd op bijzondere manieren samengewerkt. We zijn iedereen die - op welke manier dan ook - heeft geholpen enorm dankbaar.

Klik hier om alle nieuwsberichten en verhalen van het kerkasiel te lezen.
 
terug