Hoopvol Transvaal geeft door

Hoopvol Transvaal geeft door

Hoopvol Transvaal, de jongste pioniersplek van de Protestantse Kerk Den Haag, groeit en bloeit. Ondanks de coronamaatregelen kunnen verschillende activiteiten opgezet worden of doorgaan. Zo mogen we doorgeven wat we zelf ontvangen hebben. 

Hoopvol Transvaal is een nieuwe christelijke gemeenschap in het Haagse Transvaal. Samen met de wijk wil de pioniersplek Gods boodschap van hoop ontdekken en vieren. Deze boodschap, dit goede nieuws, zet alles in een verrassend licht. Sinds de start is er al van alles gebeurd. Zo werd de nieuwe website gelanceerd: www.hoopvoltransvaal.nl. De Bijbel- en gebedskring ontving nieuwe mensen en vindt nu regelmatig digitaal plaats. De afgelopen maanden ging het over mensen om je heen met wie je iets deelt van je levensreis. Mensen die je ook wat het geloof betreft ‘bij de les’ houden en je helpen daar juist nu kracht uit te putten. Ook de kidsclub ging weer van start, met elke twee weken een gezellige en zinvolle activiteit. 

Doorgeven
De dag voor Kerst trok de pioniersgroep de wijk in om kerstpakketten met eten en lekkers uit te delen in en om Transvaal. Ze zeggen hierover: "De pakketten werden aangeleverd door gemeente De Nieuwe Rank in 's-Gravenzande. Een indrukwekkende inzamelingsactie, niet alleen voor Transvaal, maar ook voor andere Haagse wijken. Onze taak als Hoopvol Transvaal bestond voornamelijk uit doorgeven. Een mooie en dankbare taak! Op diverse adressen hoopten we met het pakket een steun in de rug te mogen geven en een extraatje voor de feestdagen. Soms ook in schrijnende situaties waar zo'n pakket slechts voelt als een druppel op een gloeiende plaat. Doorgeven dus, een heel bescheiden aandeel. In zekere zin een metafoor voor het hele pionierswerk waarin we hopen dat het licht van Jezus Christus doorschijnt. Zoals de herders - de eerste evangelisten - in die kerstnacht na hun bezoek aan het Kind overal bekend maakten wat hun over dit kind was verteld. Zij hoefden kerst niet zelf te bedenken of te maken. Ze mochten doorgeven van wat ze zelf ontvangen hadden. Vandaag waren het kerstpakketten om door te geven, wie weet wat morgen brengt."

Ben je benieuwd naar de activiteiten van Hoopvol Transvaal? Neem eens een kijkje op de website of meld je aan voor de nieuwsbrief.
 

terug