Het Haagse Woord

Het Haagse Woord
Vroeger waren het dominees en priesters die het woord namen over de vraag wat een goed leven is. Tegenwoordig luisteren we naar psychiaters, virologen, influencers, wetenschappers en theatermakers. Wat nu als we die oude en nieuwe wereld bij elkaar brengen?

Om dat te doen organiseert pioniersplek LUX de serie 'Het Haagse Woord'. In Het Haagse Woord komen (s)prekers voorbij, gelovig of niet, die van zich hebben laten horen. Ze hebben zelf een bijbeltekst gekozen als uitgangspunt voor hun antwoord op de vraag wat een goed leven is.

Het Haagse Woord vindt de laatste zondag van de maand plaats, van 16:00-17:00 uur in de Waalse kerk in hartje Den Haag. Bijzondere sprekers komen aan het woord, zoals Don Ceder (Tweede Kamerlid), Judith Kadee (conservator museum Escher in het Paleis), Sander Heijne (journalist en historicus) en Toske Andreoli (filosoof). De Haagse singer-songwriter Chet Moerland verzorgt de muziek, passend bij het thema dat de (s)preker centraal stelt.

Je bent welkom om te horen wat de (s)prekers te zeggen hebben en welke boodschap over 'goed' leven ze je meegeven. 

Je kunt Het Haagse Woord ook terugluisteren als podcast! Klik daarvoor hier
Het Haagse Woord
Waalse Kerk, Noordeinde 25
Elke laatste zondag van de maand, 16:00 - 17:00 uur

met op:
27 juni 2021: Don Ceder
29 augustus 2021: Judith Kadee
26 september 2021: Sander Heijne
31 oktober 2021: Toske Andreoli

Even aanmelden is verplicht en kan via de website van LUX.

Toegang is gratis, een gift ter bestrijding van de onkosten is mogelijk. van deze giften doneert LUX 50% aan een goed doel. 
 
terug