Herdenking vluchtelingen

Herdenking vluchtelingen
Op donderdag 10 december 2020, de Internationale Dag van de Mensenrechten, organiseren verschillende Haagse organisaties een herdenking van vluchtelingen die zijn omgekomen op weg naar Europa. Meld je aan voor de livestream van de herdenking.

De huidige Covid-19 pandemie heeft enorme gevolgen voor de wereldwijde mobiliteit in de vorm van verschillende reisonderbrekingen, beperkingen en blokkades. Steeds meer migranten voelen zich gedwongen om op smokkelaars te vertrouwen om te overleven en de gevaarlijke reis over zee te maken. De grenzen van Europa zijn levensgevaarlijk. Dagelijks komen mannen, vrouwen en kinderen om die de overtocht proberen te maken. Mensen die op zoek waren naar veiligheid en bescherming. De laatste vijf jaar verdronken ruim 15.000 mensen onderweg naar Europa (bron: missing migrants IOM). Duizenden mensen die vaak naamloos en in stilte stierven. 

Om hen te herdenken organiseren verschillende Haagse organisaties jaarlijks een herdenkingsbijeenkomst. De herdenking vindt dit jaar plaats in de Duitse Kerk. Omdat er beperkt plaats is in de kerk, kun je de herdenking via een livestream volgen. 

Programma
Opening en inleiding door moderator Henk Baars 
Het verhaal van Eiman Seifo en Sumai Yahya, een moeder en zoon die uit Syrië vluchtten 
Muzikaal intermezzo door Ilyas Nadjafa, een Afghaanse zanger van Perzische minnemystiek liedjes Het verhaal van Akam Basim, een vluchteling uit Iran 
Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Joel Voordewind, over de rol van de politiek 
Voordracht van Fr. Sjaak de Boer, Church of our Saviour en Cordaid 
Herdenking van omgekomen vluchtelingen op weg naar Europa 
Duitse Kerk, Bleijenburg 3B, Den Haag 
Donderdag 10 december
12:30 - 13:30 uur 

Na afloop wandelt een kleine afvaardiging, op gepaste corona afstand, naar de Hofvijver, voor het werpen van bloemen om de gevallenen te herdenken.  

Meld je aan voor de livestream via deze link. Na inschrijving wordt de link naar de livestream per e-mail toegestuurd. 
 
terug