Herdenking 4 mei

Herdenking 4 mei
Volg op 4 mei de herdenking die wordt uitgezonden vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Dit bijzondere evenement, met tekst, muziek en stilte, wordt georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken en is vanaf 19:00 uur via een livestream te zien.

Geen openbare dodenherdenking in Den Haag op 4 mei 2020. En dat nog wel 75 jaar na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. De Haagse Gemeenschap van Kerken, een bundeling van 20 kerken en geloofsgemeenschappen in Den Haag, wil graag helpen dit gemis te verzachten met een live online herdenkingsbijeenkomst vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Deze is via internet te volgen door iedereen die samen met stadsgenoten stil wil zijn en de slachtoffers van oorlogsgeweld wil herdenken.

Het programma:
  • Welkomstwoord door Ad van der Helm, voorzitter van de Haagse Gemeenschap van kerken.
  • Ben van Oosten bespeelt het orgel van de Grote Kerk, o.a. met werk van Jean Alain.
  • Toespraak door Marco van Baalen, oud-directeur Haags Historisch Museum en een gedachtenis van de Haagse predikant D.A. van den Bosch, overleden in 1942 in kamp Amersfoort.
  • Opnamen van interviews met Hagenaars mevrouw Van der Laan en de heer De Bruijn over hun oorlogservaringen.
  • Live schakeling met de plechtigheid op de Amsterdamse Dam, daarvoor en daarna wordt live muziek uitgevoerd door musici uit verschillende landen, Pau Sola Masafrets (Catalonië, Spanje, Nederland) – cello, Cengiz Arslanpay (Turkije, Nederland) – houtblazer en electronische piano), Maryanka Golovchenko (Oekraïne, Nederland) – zang, Geerte de Koe (Nederland) – viool. 
  • De klokken van de Grote Kerk zullen luiden en we sluiten af met een zegenbede.
Wij hopen dat velen vanuit huis deze herdenkingsdienst meemaken! 


 
terug