Haags Geluk: podcasts

Haags Geluk: podcasts
Gelukkig zijn, dat willen we allemaal. Pioniersplek LUX ging op zoek naar Haags Geluk. In een serie podcasts komen 20 bijzondere en verschillende inwoners van Den Haag aan het woord, over de vraag waar zij nu eigenlijk écht gelukkig van worden. 

In deze podcast gaan we op zoek naar wat mensen nu écht gelukkig maakt. Veel mensen zoeken geluk in een goede baan, een overweldigende vakantie, een perfecte relatie. Het zoeken naar geluk lijkt soms wel wat op een onverzadigbare zoektocht. Er lijkt altijd wel iets beters, mooiers, groters. En dan gaat het zoeken naar meer en beter dus weer op volle vaart door. Het zoeken naar geluk is een opvallend actuele en tegelijkertijd al eeuwenoude vraag. Denk aan de zogenoemde zaligsprekingen van Jezus uit de Bergrede over wie er nu daadwerkelijk gelukkige mensen zijn. Of denk aan het boek The Second Mountain uit 2019 van New York Times columnist David Brooks. Volgens hem is het een grote misvatting dat je jezelf gelukkig kunt maken.

In de podcasts komen onder anderen een dichter, een communicatieadviseur, een coach, een singersongwriter, een wijkmakelaar, een lijsttrekker van een Haagse politiek partij, een dominee, een boswachter, een woordvoerder en een kunstenaar aan het woord. Aan het einde van deze reeks - als de 20 gesprekken hebben plaatsgevonden - komen we tot de formulering van de Haagse gelukswensen (ofwel: de Haagse zaligsprekingen). 

Nieuwsgierig geworden?  De afleveringen zijn te beluisteren via onder meer SoundCloud, ApplePodcast en Spotify, of via de website van LUX
 
terug