Den Haag geeft warmte

Den Haag geeft warmte
Sinds 22 december 2021 riepen enkele Haagse organisaties met de actie ‘Den Haag geeft warmte’ mensen op (een deel van) hun energiecompensatie te doneren aan klanten van de Voedselbank. Met een fantastisch resultaat: de opbrengst is € 100.000,-.

Hoewel iedereen gemiddeld zo’n € 400,- energiecompensatie krijgt, is dit voor sommigen niet nodig en voor anderen juist bij lange na niet voldoende. Op initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, en de Protestantse Diaconieën van Den Haag en Scheveningen, en in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag, werden inwoners van Den Haag twee maanden lang opgeroepen om deel te nemen aan de actie.
 
Particulieren, maar ook organisaties en fondsen, doneerden gul. De eerste € 50.000,- werd bovendien verdubbeld door Fonds 1818. De opbrengst komt geheel ten goede aan klanten van Voedselbank Haaglanden in Den Haag en Scheveningen. Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie van Den Haag, overhandigde de cheque met het totaalbedrag aan Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden. In de vorm van boodschappenbonnen zal het opgehaalde geld uitgereikt worden aan ruim 1000 huishoudens uit Den Haag en Scheveningen die een voedselbankpakket krijgen. Henk Baars: “Energie wordt onrechtvaardig duur. Dit is een mooie steun in de rug. Om warm van te worden.”
 
De campagne rond de actie is hiermee ten einde gekomen, maar het blijft mogelijk om te doneren. De hoge inflatie en energieprijzen zullen nog een tijd blijven, dus solidariteit met mensen met een kleine beurs blijft belangrijk. Meer informatie over de actie en hoe je kunt bijdragen vind je op www.stekdenhaag.nl/warmte

Foto: Derk Stegeman (links) overhandigt bij -36 in de koelcel van Voedselbank Haaglanden een cheque met de opbrengst aan vice-voorzitter Henk Baars.
 
terug