Prinsjesdagviering 2020

Prinsjesdagviering 2020

15 september 2020 - Ook dit jaar begint Prinsjesdag met de Prinsjesdagviering, waarin vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen gezamenlijk hun boodschap voor parlement, regering en samenleving over het voetlicht brengen. Dit jaar op televisie te volgen. 

Ieder jaar organiseren twintig landelijke en Haagse religieuze en levensbeschouwelijke organisaties gezamenlijk de Prinsjesdagviering. Een unieke samenwerking van humanisten, christenen, joden, moslims, hindoes, boeddhisten, sikhs, Brahma Kumaris, bahá'ís en soefi's. Een veelkleurig moment van bezinning bij de opening van het parlementaire jaar. Voor een bezielde democratie. Wegens het coronavirus is de Prinsjesdagviering dit jaar alleen toegankelijk voor genodigden. Maar de viering is voor alle belangstellenden te volgen via NPO2, op dinsdag 15 september, vanaf 10:20 uur.  

De Prinsjesdagviering 2020 heeft als thema ‘Geloof in vrijheid en vrede - draag je eigen steentje bij’. Misschien meer dan ooit kunnen regering, parlement en burgers inspiratie gebruiken om in deze ongekende crisis gericht te blijven op een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin vrijheden gewaarborgd zijn. Onderdeel van de bijeenkomst zijn filmpjes waarin mensen vanuit de tien deelnemende religies en levensbeschouwingen vertellen hoe hun levensovertuiging hen inspireert om concreet gestalte te geven aan vrede en vrijheid. Traditiegetrouw wonen leden van het kabinet, het parlement en het Haagse College de viering bij. 

Meer informatie is te vinden op prinsjesdagviering.nl
 

terug