Een goed verhaal

Een goed verhaal

Hoe wek je een verhaal tot leven? De vertelmethode Godly Play, onder meer gebruikt in Haagse kerken, laat kinderen op een speelse manier zelf de verhalen uit de Bijbel ontdekken. Luister naar de podcast van Open Deur om er meer over te horen.

Wat is ervoor nodig om een verhaal uit te laten groeien tot iets dat raakt, in beweging zet, ons iets laat zien van wat het betekent om mens te zijn? StekJong en verschillende Haagse kerken werken al een aantal jaar met Godly Play, een speels concept om verhalen uit de Bijbel te ontdekken. Het is een methode waarbij kinderen de betekenis in verhalen ontdekken en zelf over God mogen vertellen, in hun eigen woorden, beelden en ervaringen. Godly Play kan gebruikt worden in (kinder)kerken, door pioniersplekken, op scholen en thuis.

StekJong organiseert in Den Haag regelmatig verteltrainingen en bijeenkomsten over Godly Play. Oecumenisch maandblad Open Deur was, naar aanleiding van het thema voor de startzondag van de protestantse kerken: 'Een goed verhaal', bij zo'n bijeenkomst te gast en maakte een mooie podcast over het groeiende fenomeen Godly Play.Ben je benieuwd hoe je in jouw kerk, jeugdclub of school met Godly Play aan de slag kunt? StekJong verzorgt in Den Haag informatiebijeenkomsten, verteltrainingen en intervisie. Hier vind je meer informatie
 

terug