Keti Koti dialoogtafel

Keti Koti dialoogtafel
Je bent van harte uitgenodigd voor twee activiteiten rond Keti Koti. Op 22 maart kijken we met elkaar de documentaire 'Wit is ook een kleur' en praten er over. Op 29 maart ontmoeten we elkaar rond de dialoogtafel, leren we van elkaar en gaan we in gesprek.

Op 1 juli viert Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, met talrijke herdenkingen, feesten en dialoogtafels. De ketenen zijn verbroken (Ketikoti) en het is zaak deze blijven te verbreken. Daarom organiseert de Haagse Gemeenschap van Kerken ook door het jaar heen een dialoogtafel in de buurt van de internationale dag tegen het racisme (21 maart) en dus ook in de veertigdagentijd. Dit jaar wordt dat opgepakt door de Lutherse gemeente, naar de traditie van Luther om aan tafel gesprekken te voeren over wat er werkelijk toe doet.

De dialoogtafel is een avond waarin we met elkaar authentieke Surinaamse gerechten eten, leren over het slavernijverleden en met elkaar in gesprek gaan. Een afwisselend programma van vieren, gedenken en nader tot elkaar komen. Verhalen delen, wonden helen. Dit alles geënt op de joodse Sedermaaltijd. Daarnaast verbinden we het verleden aan actuele vraagstukken. Onze kerken weerspiegelen de veelkleurige Nederlandse samenleving en we wonen in een multiculturele stad. Reden genoeg om samen te komen rondom de Keti Koti-tafel. De avond is bedoeld om te leren, te vieren, uitwisseling en gesprek. Dus geen discussieavond over een toch soms precair onderwerp. 

Voor wie zich wil voorbereiden, organiseren we op 22 maart om 20.00 uur een avond over de documentaire ‘Wit is ook een kleur' van Sunny Bergman met nagesprek. Iedereen is van harte welkom!
Documentaire 'Wit is ook een kleur' met nagesprek
Woensdag 22 maart 2023
20:00 - 22:00 uur
Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 7-9
Aanmelden via aanmelden@luthersdenhaag.nl

Keti Koti dialoogtafel
Woensdag 29 maart 2023
18:00 - 20:30 uur
Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 7-9
Aanmelden via aanmelden@luthersdenhaag.nl
 
terug