Kerst in de Grote Kerk

Kerst in de Grote Kerk
Op kerstavond, 24 december, openen de deuren van de Grote Kerk in hartje Den Haag voor een bijzondere kerstnachtviering. Het thema van de dienst is: 'Doe elkaar goed, geen kwaad'. De kerk is open vanaf 21:00 uur, om 22:00 begint de kerkdienst. Kom je ook?

Wat kan Kerst ons bieden, behalve mooie kerstcadeaus? "Het goede leven", zeggen de predikanten Jacob Korf en Christiaan Donner. Zij gaan dit jaar voor in de steevast drukbezochte kerstnachtviering op 24 december. In de prachtige Grote Kerk, in het centrum van onze stad, komen we bij elkaar om op deze bijzondere avond de geboorte van Jezus te vieren. In het kerstverhaal wordt ons het toonbeeld voorgelegd van wijsheid en goedheid in een statusloos kind. Het is belangrijk om te beseffen dat onze eigenwaarde niet afhangt van status, maar van medemenselijkheid. Vandaar: "Doe elkaar goed, geen kwaad", aldus Jacob Korf. Tijdens de viering klinkt de stem van jongeren en vertelt een vrouw vanuit haar zwangerschap. Jezus’ geboortefeest wordt verder gevierd met dans, zang, piano, orgel, viool, trompet, klarinet.

Om 21.00 uur gaan de deuren open en kun je een kaarsje aansteken en meedoen met de samenzang. Om 22.00 uur begint de feestelijke viering. Na de dienst kun je napraten onder het genot van glühwein of warme chocolademelk.  Entree is gratis. Er is een collecte voor een goed doel en voor onkosten van de dienst.

Kerstnacht in de Grote Kerk
Rond de Grote Kerk 12
Maandag 24 december
21:00 uur: kerk open
22:00 uur: begin viering
Voorgangers: Jacob Korf en Christiaan Donner

Medewerking verlenen onder meer
Diverse zangers o.l.v. dirigent Eric Kruit
Jongerenband Vrije School
Dansers
Solisten op viool, klarinet, vleugel en sax
Organist: Dirk Out
Beiaardier: Gijsbert Kok
 
terug