Bezoek Burgemeester

Bezoek Burgemeester

Op 24 april werden de Haagse kerken verrast door een bezoek van Burgemeester Krikke. Zij wilde haar solidariteit met de christelijke gemeenschappen in onze stad uitdrukken na de verschrikkelijk aanslagen tegen kerken en hotels in Sri Lanka.

Zij had via sociale media al van haar afschuw van deze gebeurtenissen op eerste paasdag getuigd en haar medeleven onder woorden gebracht. Deze bracht ze nu persoonlijk over aan bestuursleden van de Haagse Gemeenschap van Kerken en vertegenwoordigers van afzonderlijke kerken. Namens de kerken werd uitgesproken dat dit gebaar van de burgemeester zeer wordt gewaardeerd. In de Haagse samenleving blijven kerken en haar leden op allerlei vlakken bezig om mensen en groepen met elkaar te verbinden, terwijl opgemerkt werd dat in onze stad dit samen leven van groepen met verschillende culturen en gebruiken niet vanzelfsprekend soepel verloopt.

Door zowel de kerken als de burgemeester werd afkeuring uitgesproken over het feit dat conflicten vaak geframed worden als zouden zij hun bron simpelweg hebben in religie, terwijl de werkelijkheid is dat de bronnen van deze conflicten elders liggen - op sociaal, economisch of politiek terrein - terwijl religie als excuus wordt gebruikt om mensen te mobiliseren. Zoals eerder sprak de burgemeester uit dat zij blij is met de grote inzet van de christelijke kerken voor de Haagse samenleving die zo divers is en vele internationale instituties huisvest en mede daardoor een gemêleerde bevolking kent, ook binnen de christelijke gemeenschap.
 

terug