Back from Summer BBQ

Back from Summer BBQ
Als het aan de veertig aanwezige jongeren ligt, doen wij het volgend jaar weer! De gezellige Back from Summer BBQ voor middelbare scholieren. Het zonnetje scheen volop in de tuin van het Stadsklooster en de sfeer was goed. 

Ruim 40 jongeren en 15 jeugdleiders uit acht verschillende kerken in Den Haag en Rijswijk kwamen samen voor de allereerste Back from Summer BBQ. Een activiteit speciaal voor middelbare scholieren die bij een kerk horen of benieuwd zijn naar de kerk.

Tussen de leuke gesprekken door vertelden jongeren wat zij van de kerk wensen. En vooral hoe zij zelf van betekenis willen zijn. De komende tijd hopen wij als jongeren, jeugdleiding en StekJong de meest genoemde voorstellen om te zetten in actie. Op de barbecue werd al gezocht naar mooie ideeën voor op korte termijn. Arjan (41) stelde voor: laat elkaar weten wanneer je een jeugddienst hebt, iedereen is welkom bij elkaar. Ook zorgde het samen eten voor de nodige verrassingen. Zoals bij Luuk, die bekende gezichten zag: jongeren die bij hem op school zitten. De barbecue smaakte naar meer, meer ontmoeting rondom geloven: in de kerk, buiten de kerk en met mensen uit andere kerken. De barbecue leverde ook een leestip op.
Samen jong - Kernwaarden van een kerk met alle generaties. Auteurs: Jan Wolsheimer, Martine Versteeg, Sabine van der Heijden, Vincenza la Porta. ISBN: 9789043537612
 
terug