Adventskalender HGK

Adventskalender HGK
De Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK) heeft opnieuw een bijzondere adventskalender samengesteld. Van 1 tot en met 24 december gaat elke dag de deur open van een Haagse kerk of andere organisatie. Kom binnen kijken en ontdek mooie verhalen!

Het is advent: de periode waarin mensen over de hele wereld zich voorbereiden op het Kerstfeest: de geboorte van Jezus Christus. De adventskalender is een veel gebruikte vorm om deze periode in stukjes van een dag te delen en zo intenser te beleven. Een adventskalender is dus eigenlijk een aftelkalender voor Kerstmis. 

De Haagse Gemeenschap van Kerken vroeg aan haar leden en aan andere organisaties om een verrassing te verzorgen voor een bijzondere digitale adventskalender. Elke dag gaat weer een nieuwe deur open en hoor je een verhaal uit een kerk of uit een andere geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld een moskee, synagoge en de Bahá'í-gemeenschap. Ook andere organisaties uit de stad doen mee, zoals de kunstacademie, het Straatpastoraat en de Voedselbank. Het thema van de adventskalender is “engelen”. Engelen: ze doen onmisbaar werk, vaak op de achtergrond. Onder andere hun verhalen zijn te horen. 

Klik op het logo om naar de kalender te gaan.

  
 
terug