Adventskalender

Adventskalender
Het is advent: de weken voorafgaan aan Kerstmis. Beleef deze periode met de bijzondere digitale adventskalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken. Van 1 tot en met 24 december kun je elke dag een deur openmaken van een Haagse kerk of andere organisatie. 

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. De adventstijd is de periode waarin mensen over de hele wereld zich voorbereiden op dit feest. De adventskalender is een veel gebruikte vorm om deze periode in stukjes van een dag te delen en zo intenser te beleven. Een adventskalender is dus eigenlijk een aftelkalender voor Kerstmis.

De Haagse Gemeenschap van Kerken vroeg aan haar leden en aan andere organisaties om een verrassing te verzorgen voor een bijzondere digitale adventskalender. Elke dag gaat weer een nieuwe deur open en hoor je een verhaal uit een kerk of uit een andere geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld een moskee, synagoge en de Bahá'í-gemeenschap. Ook andere organisaties uit de stad doen mee, zoals het Stadhuis, het Straatpastoraat, het Torentje en de Voedselbank. 

Klik op het logo om naar de adventskalender te gaan.

  
 
terug