Cursus theologie

Cursus theologie
In september begint in Den Haag een nieuwe cursus Theologie voor geïnteresseerden. Deze is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in vragen van geloof, kerk en samenleving. Er komen verschillende uitdagende onderwerpen aan bod.

Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, organiseert de Protestantse Kerk in Nederland deze leergang. De docenten zijn predikanten, kerkelijk werkers en docenten met academische kennis en praktijkervaring. Tijdens de cursus duik je in een prettige omgeving samen met andere geïnteresseerden in een aantal interessante onderwerpen. De thema's raken op een verrassende manier aan Bijbel en geloof en aan de actualiteit. Deelnemers die de cursus gedurende drie jaar volgen, ontvangen een certificaat. Het is ook mogelijk om de cursus één of twee jaar te volgen. Zowel wat inhoud als deelnemers betreft wil de cursus een voluit oecumenische cursus zijn, die open staat voor een ieder die belangstelling heeft voor de wereld van geloof en religie, voor kerk en theologie. Je bent dus welkom ongeacht je religieuze achtergrond. 

Is de cursusTheologie voor geïnteresserden iets voor jou? Een cursusjaar omvat 29 weken met per bijeenkomst twee lessen van vijf kwartier. De cursus wordt gegeven in wijkgebouw Eltheto, bij de Bethlehemkerk, Azaleastraat 2. De kosten voor een cursusjaar bedragen € 225,- per persoon. Meer informatie over het programma en over hoe je je kunt aanmelden is te vinden op de website van Theologie voor geïnteresseerden.
 
terug