Solidariteitskas

Solidariteitskas
Doet ook u mee met de Actie Solidariteitskas? Met uw gift aan dit doel laat u zien dat u ook in moeilijke tijden solidair bent: met de landelijke kerk en met de kerk bij u in de buurt.

We hebben een paar stille maanden achter de rug. Ook in de kerk was het stil. Deuren bleven gesloten, groepsactiviteiten waren er niet. De hele stad was in de ban van de coronapandemie - en nog steeds kunnen we niet terug naar 'normaal'.

Maar die stilte was maar schijn. Achter de schermen wordt in de kerk volop gewerkt, zij het op een andere, aangepaste manier.  We ontdekten nieuwe vormen van 'samenzijn' en 'samenkomen' en bedenken nu hoe we kerk kunnen zijn in een 1,5 meter-samenleving. Fysiek samenkomen vraagt aanpassingen in het gebouw en in onze gewoonten.

Tijdens de Solidariteitsactie vragen we u om een financiële bijdrage. In de eerste plaats voor de zogeheten 'Solidariteitskas' van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat is een landelijk fonds waarmee kerkelijke gemeenten elkaar helpen bij bijzondere, vernieuwende projecten, of als een kerk tijdelijk krap bij kas zit. Aan de landelijke Solidariteitskas dragen we, zoals alle jaren - verplicht - vijf euro per belijdend lid af. Alles wat u meer geeft komt ten goede aan het kerkenwerk in de eigen wijk. Dat laatste is, zoals u zult begrijpen, van groot belang met alle extra uitgaven en gemiste inkomsten vanwege het coronavirus.

Met uw gift laat u zien dat u ook in moeilijke tijden solidair bent: met de landelijke kerk én met de kerk bij u in de buurt!

Brief solidariteitsactie zonder registratienummer
In de week van 22 juli hebben de leden van de Protestantse Kerk Den Haag een brief over de Solidariteitsactie gekregen. Helaas blijkt dat bij het drukken het persoonlijke registratienummer niet op de brief terecht is gekomen. Onze excuses hiervoor. Gelukkig is het mogelijk om een bijdrage te geven zonder het registratienummer te gebruiken. De meeste gevers worden herkend aan de hand van hun bankrekeningnummer. Waar dat niet het geval is, hebben we de mogelijkheid om handmatig op naam te zoeken. Zo worden  giften toch bij de juiste persoon en wijkgemeente geadministreerd.
Klik op onderstaande knop om gemakkelijk via internet (iDeal) een bedrag over te makenof maak uw bijdrage op een andere manier over op rekeningnummer NL88 RABO 0373 7207 50, ten name van 'Solidariteitskas'. 
 
terug