Meezingconcert Oosterhuis

Meezingconcert Oosterhuis
Op zondag 24 september organiseren de Duinzichtkerk en de Kloosterkerk in Den Haag een Meezingconcert met liederen van Huub Oosterhuis. In dit concert worden liederen van Oosterhuis gezongen en wordt het muzikale stuk 'Uitgeleid' uitgevoerd.

Met met het koor van Ekklesia Amsterdam, solisten en instrumentalisten, onder leiding van Tom Löwenthal, worden tien liederen van Oosterhuis gezongen: over de bijbelse hoop op "deze wereld anders": zonder slavernij, oorlog, klimaatcrisis, zonder armen en vluchtelingen. Vervolgens zal 'Uitgeleid' worden uitgevoerd. Uitgeleid omvat een serie teksten die Huub Oosterhuis in 2018 schreef. Tom Löwenthal schreef er de muziek bij. Centraal daarin staat deze tekst uit Leviticus: "Als je broeder diep is weggezakt, zal jij hem vasthouden, hij zal overleven naast jou". Die woorden staan geschreven als "roeping, opdracht en zegen" voor de gemeente, "om ze te heugen, om ze te doen". 

Rienk Lanooy, predikant van de Kloosterkerk, is gastheer. De verbindende teksten worden verzorgd door Kees Kok en Ad van Nieuwpoort. Na afloop is er een gratis drankje en de mogelijkheid om bij de boekentafel het boek Uitgeleid met een essay van Huub Oosterhuis en de tekst en CD van Uitgeleid te kopen. Ook is Uittocht, laatste gesprekken met Huub Oosterhuis van Ad van Nieuwpoort verkrijgbaar.
Meezingconcert "Deze wereld anders"
Kloosterkerk
Lange Voorhout 2
Zondag 24 september
16.00 - 18.00 uur
Toegang € 15,00, tickets te koop via duinzichtkerk.nl  
 
terug