De Bovenkamer

De Bovenkamer
Wist je dat de Protestantse Kerk Den Haag een eigen mediatheek heeft? Er is van alles te leen: materiaal voor jeugdwerk, boeken over religie en levensbeschouwing, liedbundels, spellen, dvd's en nog veel meer. Kom eens langs in mediatheek De Bovenkamer! 

In De Bovenkamer vind je een schat aan materiaal op het gebied van levensbeschouwing en samenleving. De basis voor de collectie wordt gevormd door materiaal dat gebruikt wordt voor godsdienstonderwijs op scholen. Zo is er een verzameling kinderbijbels voor alle leeftijden. Maar in de loop der jaren is de collectie flink uitgebreid. Met boeken over religie en levensbeschouwing, lied- en gedichtenbundels en romans. Er zijn ook werken voor mensen die meer willen weten over een bepaald onderwerp, zoals rouwbegeleiding. Er zijn tijdschriften, dvd’s en spellen te leen. Wie kennis wil maken met de verschillende godsdiensten vindt in de Bovenkamer achtergrondmateriaal en zelfs voorwerpen met beschrijvingen. Je kunt er ook verkleedkleren lenen, voor bijvoorbeeld een kerstspel. 

Ria van der Geest is bibliothecaris van De Bovenkamer. Dat werk doet ze als vrijwilliger. “Heel bijzonder zijn de spellen die we in de collectie hebben. Deze worden veel gebruikt door jongeren. Het zijn bijvoorbeeld spellen om elkaar op een speelse manier beter te leren kennen. Allerlei mensen komen in De Bovenkamer materiaal lenen. Predikanten en kerkelijk werkers, vrijwilligers van de kindernevendienst, docenten. Maar ook particulieren. "

Zoek je toegankelijk materiaal voor de invulling van een dienst, jeugd- of ouderenwerk, een gesprekskring of om kennis te maken met een bepaald onderwerp? Kom dan eens langs in mediatheek De Bovenkamer. De Bovenkamer is elke vrijdag van 10:00 - 17:00 en daarnaast elke eerste woensdag van de maand van 12:30 - 17:00 uur geopend. Het abonnementsgeld bedraagt eenmalig € 5,00. De digitale catalogus is te vinden op www.levobieb.nl (selecteer in het menu de locatie "STEK De Bovenkamer"). 
terug